Voorbeelden uit mijn praktijk

Hieronder een paar voorbeelden uit mijn praktijk, van snel genezen acute gevallen en dieren tot wat intensievere behandelingen.

  • Meneer H kwam nadat hij uitgegleden was en in zijn dijbeen een spier gescheurd had. Hij had heel veel pijn, maar een eerste hulpmiddel verminderde de pijn behoorlijk. Daarna was hij eerder opgeknapt dan verwacht. Eén bezoek was hiervoor genoeg.
  • Het dochtertje van mevrouw E had oorpijn en huilde heel zielig. Het werd erger aan het eind van de middag. Met een bekend constitutiemiddel dat vaak helpt bij kinderen knapte ze meteen op. Deze behandeling bestond uit één telefoongesprek.
  • Mevrouw M kwam naar me toe vanwege huiduitslag. In het consult bleek verder dat ze erg met haar vader bezig was. Deze was al jaren geleden overleden, maar ze droomde nog veel over hem. Dit ging gepaard met dagen van depressieve gevoelens. Eigenlijk had ze liefde en aandacht van de vader gemist. Na een middel dat vaak helpt bij verdriet en teleurgesteldheid ging de uitslag geleidelijk weg en ze voelde zich actiever, en droomde niet meer over haar vader. Deze behandeling heeft bestaan uit 2 consulten.
  • Jongetje P kampte met periodes van dovigheid. Hij zat dan vol met snot in zijn hoofdholtes en uit zijn neus. Een eerste middel dat wel bij zijn klachten en aard paste hielp toch niet. Hierna kreeg hij een middel dat bepaalde blokkades vanuit de erfelijke lijn op kan heffen. Dat hielp en hij kon geschrapt worden van de lijst voor een buisjesoperatie in het ziekenhuis. Dit jongetje is met zijn moeder 4 x op consult geweest.

Dit zijn voorbeelden zoals ze ook in veel boekjes staan en die regelmatig voorkomen: het probleem is duidelijk, of komt snel boven tafel. Ook past het beeld bij de homeopathische middelen die we goed kennen. De klachten worden dan ook mooi verholpen.

Het kan ook gebeuren dat de problemen diep zitten en verschillende problemen zich opgestapeld hebben, zoals bij mevrouw K, in mijn praktijk. Het kan overigens ook aan te raden zijn om ook een andere behandeling erbij te doen, homeopathie en andere therapieën kunnen elkaar dan ondersteunen.

  • Mevrouw van K komt vanwege aanvallen van hoofdpijn. De huisarts en de specialisten kunnen haar niet helpen. In het consult komen meer problemen naar boven: zoals dreigend ontslag en o.a. nare jeugdherinneringen. Deze mevrouw heeft zo'n 2 jaar regelmatig consultafspraken. En regelmatig helpt een middel een tijdje heel goed. Maar als er weer een dieper probleem naar boven komt of de uiterlijke situatie verandert, is het weer zoeken naar een op dat moment passend middel. De verandering die te voelen is na een middel, samen met de gesprekken geven meer duidelijkheid over hoe ze met problemen en spanningen omgaat. Het blijkt ook dat de hoofdpijn steeds opkomt bij bepaalde stemmingen en gedachten. Deze behandeling duurt zo'n twee jaar. De klachten zijn niet weg, maar wel verminderd.
  • Mevrouw de B had een poes uit het asiel in huis genomen. Helaas bleek de poes steeds naast de kattenbak te plassen. Dit leverde zoveel problemen op dat ze bang was dat het gewoon niet ging en ze het dier zou moeten laten inslapen. Bij navraag bleek dat de poes heel aanhankelijk was, en liever buiten was dan binnen lag bij de verwarming. De poes zocht toenadering tot andere katten en werd helemaal niet agressief als ze werd afgesnauwd. Zodoende paste er duidelijk een bepaald homeopathisch middel bij deze poes en na dit middel was het probleem de wereld uit.
  • Meneer van der L kwam met zijn oude hondje omdat het hondje zichzelf beet door jeuk, en stijf was in het bewegen. Hij piepte en blafte veel. Er zat uitslag op zijn huid. Bij het doorpraten kwam nog naar voren dat de hond bang was voor vreemden en graag alleen de aandacht van zijn baasje had. Eigenlijk kwam dat erop neer dat hij zijn baasje opeiste. Het op dit geheel gegeven homeopathische middel heeft niet alleen zijn huid verbeterd, maar ook weer meer plezier gebracht in het leven van de hond en zijn baas.
  • Meneer D zijn hond blafte erg veel als hij van huis was, hoorde hij van de buren. De hond was meestal enthousiast en had heel graag contact met mensen. Het alleen zijn leek dus het probleem te zijn. Met het Met het daarop voorgeschreven middel werd hij veel rustiger.