Ook voor dieren

Mensen denken veel na, soms te veel. Dat kan dan een gezond functioneren van hun lichaam gaan belemmeren. Dieren leven nog meer rechtstreeks vanuit hun lichaamsbeleving. Hierdoor reageren ze ook heel snel op homeopatische middelen. Regelmatig heb ik dieren kunnen helpen, dus ook met uw dier kunt u op consult komen.

Dieren reageren vaak zelfs sneller op een middel dan mensen. Dat komt doordat homeopathie op de levenskracht werkt. Bij dieren gaat dat heel direct, terwijl bij mensen het verstand vaak voor de levenskracht staat als barriere.

Doordat bij ons, volwassen mensen, het verstandelijke denken sterk ontwikkeld is, leven we soms meer met ideeën en gedachten dan dat we rechtstreeks ons lichamelijk gewaarworden voelen en daarmee rekening houden. Het verstand en denken hebben we hard nodig in het dagelijks leven, maar het moet wel open en soepel blijven, en verbonden met waarnemen en voelen. Vaak hebben we meteen al een opvatting klaar, of denken we liever over iets na, dan dat we open in gevoel en waarneming onderzoeken wat er aan de hand is. Als we bv buikpijn hebben, geloven of weten we vaak al wat er aan de hand is, hebben we een naam voor de klacht klaar, maar voelen we de lichaamsbeleving niet sterk rechtstreeks, we staan vaak niet stil bij de ervaring zelf.

Dat voelen van de ervaring zelf zou ook ruimte kunnen geven aan het adekwaat reageren erop (bv: uitrusten als iets je te veel is). Maar vanuit onze gedachten (ik moet me niet zo aanstellen) kunnen we een gezonde reactie blokkeren. Zo werpen we een blokkade op voor de levenskracht en verzwakken we deze. Ook de homeopatische middelen moeten door die barriëre heen. Gelukkig werken ze meestal nog steeds goed, maar omdat baby's en dieren geen opvattingen hebben en rechtstreeks reageren, zijn zij in het algemeen extra ontvankelijk voor de werking van de middelen en reageren er sneller op.