Zowel lichamelijk als psychisch

Homeopathie kan helpen bij allerlei chronische ziektes, maar ook in eerstehulp- situaties bij ongevallen en bij bevalling en zwangerschap. Ook is homeopathie vaak heel heilzaam bij psychische problemen, bij bv. angsten, onrust en bij buitenmatig verdriet.

Vaak wordt bij homeopathie het eerst gedacht aan luchtwegklachten, huidproblemen en allergieën of aan hormonale verstoringen. Minder bekend is misschien dat homeopathie ook heel goede eerste hulp kan bieden bij ongelukken. Het geven van bv een korrel arnica bij een val op het hoofd kan veel complicaties voorkomen. Het middel symphytum kan bij gebroken botten pijn verlichten en het genezingsproces versnellen. Bovendien kan homeopathie helpen bij negatieve, effecten van vaccinaties. Bent u of is uw kind na een vaccinatie ziek of kwakkelig, onrustig geworden, dan kan een homeopathische ontstoring of gewone behandeling de gezondheid vaak herstellen.

Ook is niet algemeen bekend dat homeopathie heel veel kan betekenen bij psychische problemen, zowel voor volwassenen als kinderen. Bijvoorbeeld bij angsten, verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen, bij rouwprocessen. Homeopathie kan helpen een stabieler, gezonder mens te worden.

Vaak kan homeopathie wel iets doen als de gewone geneeskunde dat niet kan en de klachten daarbinnen onverklaarbaar zijn. Ook bij ernstige ziektes als kanker en ms kan homeopathie verlichting geven, vaak verbetering van de levenskwaliteit en heel soms lichamelijke genezing.

Homeopathie is ook behulpzaam bij mensen die reguliere medicijnen niet goed verdragen. Homeopathie is veilig en effectief in het gebruik voor zwangere vrouwen en baby's. Het is een heel goed idee om in de zwangerschap naar een homeopaat te gaan: hoe meer genezen je zelf bent, hoe beter het is voor de baby, deze is dan minder belast met problemen/zwaktes en krijgt een gezondere start.

Het heeft dus zin om een homeopaat te consulteren bij in principe elke klacht, zowel psychisch als lichamelijk.

Bevalling en zwangerschap: vereniging verloskunde en homeopathie, de VV&H: www.vvenh.nl.