Verenigingen van belang voor de homeopathie

Er zijn een aantal verenigingen:

 • NVKHDe beroepsvereniging van homeopaten
  • De beroepsvereniging waar ik bij aangesloten ben is: de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten, de NVKH.
   Site: www.nvkh.nl
  • Hiernaast hebben homeopatische artsen hun eigen organisatie. De Vereniging van Homeopathische Artsen in Nederland is inmiddels opgegaan in de "Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde".
   Site: www.avig.nl
 • VVenHVereniging Verloskunde & Homeopathie (VV&H)

  De VV&H streeft naar integratie van klassieke homeopathie in de verloskunde. Homeopathie is een belangrijke en veilige behandelwijze bij klachten tijdens de zwangerschap, bevalling, kraambed en van het pasgeboren kind. Binnen de vereniging willen zij als medisch beroepsbeoefenaar specifieke kennis t.a.v. verloskunde en homeopathie delen en samen borg staan voor een optimale begeleiding van hun clienten.
  Site: vvenh.nl

 • KVHNDe algemene belangenvereniging voor homeopathie

  De vereniging die zich in het algemeen inzet voor de erkenning van de homeopathie als volwaardige vorm van geneeskunde in Nederland is de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland, de kvhn, kortweg: vereniging homeopathie.
  Quasir Site: www.kvhn.nl of, sinds kort www.vereniginghomeopathie.nl

 • Klachten en geschillen
  Voor evt klachten en geschillen ben ik via de NVKH aangesloten bij Quasir en Stichting Zorggeschil.Stichting Zorggeschil
  Sites: www.quasir.nl en www.zorggeschil.nl.

 • TCZCollege van Toezicht

  Het College van Toezicht en het College van Beroep bewaken de kwaliteit van de beroepsuitoefening binnen de complementaire zorg. Hierbij ben ik ingeschreven.
  Site: www.tcz.nu

 • HZGHomeopaten zonder Grenzen Nederland (HzG)

  Homeopaten zonder grenzen is een internationale organisatie die homeopatisch geneeskundigen opleidt in Ghana, Bosnië, Benin, Sri Lanka, Georgi´┐Ż, en Kenia. Er worden onderwijsprojecten opgezet in samenwerking met de lokale gezondheidszorg en autoriteiten. De projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers. De Nederlandse afdeling is in november 1991 opgericht, op initiatief van een aantal enthousiaste homeopathisch artsen en klassiek homeopaten.
  Site: www.hzg.nl

 • NVKPNederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP):

  De NVKP is een vereniging van ouders en behandelaars, en wil voorzien in goede, objectieve, wetenschappelijk onderbouwde informatie over vaccinaties. De vereniging is opgericht door een groep mensen die ervaring hebben opgedaan met negatieve gevolgen van vaccineren. Deze ervaring is opgebouwd vanuit hun beroep, alsook vanuit eigen ondervindingen als ouder. Hierbij bleek dat er weinig gehoor was op al hun vragen. Dit mondde uit in de behoefte meer te willen weten over de risico's van vaccineren om deze kennis aan een breder publiek kenbaar te maken.
  Site: nvkp.nl